Vizuális facilitáció

Névtelen {Szerzői jog által védett saját tartalom. Szerző: Gillich-Csikós Andrea}

A múlt héten két napos tréningen kaptam betekintést a vizuális facilitáció rejtelmeibe, Wieland Veronika és Máthé Kata vezetésével.

A vizuális facilitáció képek és szimbólumok széles skáláját és a színeket használja, hogy egy embert vagy egy csoportot segítsen, kísérjen. Ezek lehetnek előre elkészített sablonok is akár, amiket például egy coaching folyamat alkalmával, az ügyféllel közösen töltünk meg tartalommal. (Ennél magasabb szint, a grafikus facilitálás, amikor azonos időben jegyzeteljük a konferencián, megbeszélésen elhangzottakat.)

A tréningen beszéltünk a vizualizáció hét eleméről ( szöveg, bulletpontok, nyilak,emberek, dobozok,színek, hatások) és szerepükről. A színekről, hogy a kevesebb több és jó, ha harmonizálnak egymással. Gyakoroltuk a lényeg hallást, lényeg kiemelést.

20150220_133444

Nagyon jó érzés volt megtapasztalni, hogy milyen, amikor nagy táblán dolgozhatok és milyen, amikor kicsiben, A4-es lapon. Rengeteg tippet és segítséget kaptam szimbólumokból a munkámban használatos kifejezésekhez.

vizfac1

Régi vágyam volt ez a tréning, mert azt gondolom, hogy a képek és a színek segítségével  sokkal mélyebbre tudunk látni egy-egy kérdésünkkel kapcsolatban. Egyszerre vagyunk kívül, hiszen látjuk a táblán a születő megoldásokat és mélyen belül dolgozunk a válaszokon. Struktúrát ad, segíti a felidézést, a megértést és a beépülést.

20150220_132800

Bátran használom a munkámban, mert megerősítést kaptam és magabiztosságot szereztem a tréningen.

20150223_143644[1]

Gillich-Csikós Andrea

business coach, érzelmi akadálymentesítő

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .