Játékok a coachingban?????????

Névtelen  {Szerzői jog által védett saját tartalom. Szerző: Gillich-Csikós Andrea}

Egy vezetői coaching folyamat komoly, súlyos témákkal.

„Nem értenek az alkalmazottaim…” Rengeteg a teendőm, nincs időm semmire…” „Nem tudom kiengedni a kezemből az irányítást…”

Miért érdemes mégis játékosan megközelíteni ezeket a területeket?

Minden embernek alapeleme a játék. Ha klisékben szeretnék fogalmazni, akkor az „életünk is egy játék”. Tőlünk függ, hogy egy laza játék vagy egy görcsös ragaszkodás.

Egy játékkal kísért coaching folyamat rengeteg lehetőséget biztosít, hogy próbálgassuk a határainkat. Egészen biztosan kimozdít abból a bizonyos komfortzónából. Vége a langyos víznek, puha kanapénak, ahonnan nem tudunk felállni.

Kikapcsol az elemző bal agyfélteke, így képesek vagyunk a problémát teljesen más szemszögből megvizsgálni.

Kreatívan derülhet fény olyan dolgokra, aminek feloldása így sokkal könnyebb lehet. Új megoldásokat találhatunk, amit eddig nem voltunk képesek észrevenni.

Nem beszélve a játék során elengedett stresszről, ami felszabadultságot, gyermeki könnyedséget eredményez.

Játszhatsz egyedül, de bevonhatod a csapatodat. Megismerheted önmagad, megismerheted őket. A játékos forma nagyobb bizalmat és megnyílást adhat.

A következő bejegyzésekben mutatok néhányat a kedvenceim közül, amelyeket egy-egy vezetői coaching alkalmával használok.

 

Gillich-Csikós Andrea

business coach, érzelmi akadálymentesítő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .