Felhívás: Nemzetközi térd-projekt

A Magyar Kineziológusok Szövetsége is csatlakozott ehhez a nemzetközi kutatáshoz.

Azok jelentkezését várom, akiknek problémájuk van a térdükkel, szeretnék csökkenteni a fájdalmat és hajlandóak részt venni ebben a projektben, ami anonim és ingyenes. További információért vedd fel velem a kapcsolatot!

Tel:30/640-5711

E-mail: andrea@gillich-csikos.hu

A kutatás hivatalos leírása:

„Wayne Topping ausztrál és Annamarie Goldsmith dán kollégánk indított útjára IASK égisze alatt egy kutatási projektet, amibe nagy számú térd problémákkal rendelkező embert szeretnének bekapcsolni, megvizsgálva és kiegyensúlyozva a térdhez kapcsolódó izmokat, melynek következtében az eddigi gyakorlat szerint csökken a térdfájdalom. Ehhez a projekthez csatlakozott a Magyarországi Kineziológusok Szövetsége is.

A nyugati féltekén, ahogy idősödnek az emberek, egyre gyakrabban szembesülnek a térd problémáival, fájdalmával. Ám fiataloknál sem ritka ez a nehézség, hiszen a rendszeresen űzött sportolás is megterheli a térdízületet. Az ízületi probléma jelentkezésével egyidejűleg a comb egyik nagy izmának gyengülését is megfigyelték, sőt egy kutatás azt a következtetést vonta le, hogy az izom problémája az elsődleges.

Ez a következtetés nagyszerű lehetőséget nyújtott nekünk, konzulenseknek arra, hogy mi is bekapcsolódjunk ebbe a kutatásba, hiszen az izommal való munka során meg tudjuk határozni, hogy a gond az izmon belül áll-e fenn, az inakban jelentkezik-e vagy mindkét helyen egyszerre. Sőt sajátos eszközeinkkel képesek vagyunk az izmok egyensúlyát is helyreállítani.

Fontos számunkra, hogy e kiegyensúlyozó hatásokról megbízható kutatási eredményekkel rendelkezzünk mind a fájdalom csökkenése, mind a térd működőképessége szempontjából, ezért várjuk azok jelentkezését az alábbi elérhetőségeken, akiknek gondjaik vannak a térdükkel és szívesen részt vennének a kutatási projektben. A részvétel a kliensek részéről anonim és ingyenes.”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .