5 tipp a hála gyakorlásához

Névtelen {Szerzői jog által védett saját tartalom. Szerző: Gillich-Csikós Andrea}

A boldogságnak többféle árnyalata van. Barbara Fredrickson szerint egyenesen 10 érzelem fejezi ki legjobban: öröm, hála, derű, érdeklődés, remény, büszkeség, élvezet, inspiráció, rácsodálkozás és szeretet.

Ezek közül a hálát emelem most ki.

A hála érzése felemel. Gyakoroljuk is a Spirit játékokon. És bár az elején nehéz három dolgot megfogalmazni, amiért hálásak vagyunk, a végére mindenki belejön. A jutalom, az emelkedés korongok, amiken további pozitív tulajdonságok, érzelmek vannak, tovább növeli a kellemes érzeteteket, amik a játékosok megtapasztalnak.

Miért jó, ha gyakoroljuk felidézni, miért is lehetünk hálásak az életünkben?

Elsősorban megtanuljuk értékelni azt, amink van. Ezáltal a jelenben maradunk és arra is koncentrálunk. Ez önmagában is kiemeli a fókuszunkat a negatív dolgokról.

Növeli a boldogságszintünket, ami pozitívan hat a teljesítményünkre, egészségesebbek leszünk, javulnak a kapcsolataink és nem utolsó sorban az önbecsülésünk és az önbizalmunk is nő.

Öt tipp a gyakorlásához

  1. Este lefekvés előtt szánj 3 percet arra, hogy átgondolod, aznap mi az a 3 dolog, amiért hálás lehetsz! pl. időben leadtad az anyagot, nem volt dugó, sütött a nap stbJ
  2. Ha úgy gondolod, írd is le ezeket. Én egyszerűen a határidőnaplómban vezetem. Külön színnel írom, így elkülönül a teendőktől.
  3. Ha már belejöttél, lehet külön hálanaplód, amit manapság már készen is lehet kapni, de el is készítheted
  4. A szokás kialakításában segítségedre lehet pl. egy hálakő, ami lehet kristály, de egy olyan kavics is, amit nyaraláskor találtál és kedves a számodra. Egyszerűen vedd kézbe és idézd fel az aznapi történéseket, amik hálával töltenek el.
  5. Ha van gyermeked, vele is gyakorolhatod lefekvéskor. Élvezik! Ráadásul észrevétlenül meg is tanítod nekik a hála érzését és példát is mutatsz!

@gillich-csikos.hu (1)

Gillich-Csikós Andrea

business coach, érzelmi akadálymentesítő

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .