ThetaFloating

ThetaFloating

Adott egy könyv. Kíváncsi voltam, megvettem. Magával ragadott, válaszokat, megerősítéseket kaptam belőle. A könyvhöz mellékelt meditáció segítségével thetában töltött idő pedig egyszerűen fantasztikus volt. Kitágult a világ. Új szintre emelte a gyakorlásomat.

Majd felbuzdulva két és fél napot töltöttem az érzéseimmel. Átéltem, kiárasztottam, kaptam és adtam induló képet. Megtapasztaltam a csoport megtartó erejét, ugyanakkor dolgoztam önmagamba nézve, egyedül utazva.

A ThetaFloting egy tudatfejlesztő módszer. Maga a szó theta állapotban való lebegést jelent.

A kiindulópont egy intuitív kép, innen indulva fedezzük fel belső képeinket és a hozzájuk kapcsolódó érzéseket. Majd sorra átéljük és kiárasztjuk azokat, megérintve vele mindent és mindenkit. Az összes felbukkanó érzést, nem csak a „jókat”, hanem a „rosszakat” is. Hiszen mindegyikre szükségünk van, szolgálnak bennünket, üzennek nekünk.  Így oldódnak konfliktusok, blokkok.

A folyamat önmagában rendkívül egyszerű és tiszta. Olyan, mint amikor tudatosan álmodunk. Felismerjük és alakítjuk a képet, azonosítjuk az érzelmet, érezzük.  És tényleg, nem túlzok. Ennyi az egész.

A One Brain kineziológiában is dolgozunk képekkel az érzelmi stressz oldás során. Ott az öt érzékszervünket használjuk, hogy lehorgonyozzuk és átalakítsuk az adott képet. Átkeretezzük. A ThetaFloatingban kizárólag a képpel és az aktuálisan felbukkanó érzéssel dolgozunk. Nem keressük az értelmét, az összefüggéseket, nem megyünk a múltba vagy a jövőbe. Az érzést kiváltó szükségletet keressük. Rábízzuk magunkat belső világunk szimbólumaira. Ettől könnyeddé válik a folyamat, még akkor is, ha dühünkkel, sebezhetőségünkkel, félelmünkkel, szégyenünkkel randevúzunk.

Bár a ThetaFloating kitalálója Esther Kochte foglalkozott ThetaHealinggel, ez a folyamat nem az.

A módszerről Éber Ágnes honlapján illetve a könyvből tudhatsz meg többet.

Ha pedig kíváncsi lettél és kipróbálnád, keress bátran!

{Szerzői jog által védett saját tartalom. Szerző: Gillich-Csikós Andrea Judit}

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .