Stressz és agyműködés

Névtelen {Szerzői jog által védett saját tartalom. Szerző: Gillich-Csikós Andrea}

A Professzionális Coaching Egyesület szervezésében volt egy workshop, ahová sajnos nem jutottam el az influenza miatt.

Tanárom, Peredi Ágnes viszont igen és írt is róla egy cikket.  Kíváncsi voltam, mert hivatásos stresszoldóként érdekelt, hogy egy agykutató, Dr. Ábrahám István hogyan látja a helyzetet.

Ágnes cikkéből kiderül, hogy a kutatók sem látják másként: a krónikus stressz árt az agynak és az egész szervezetnek. Megoldás természetesen van, több is.

Ági a coachingot említi, amivel maximálisan egyetértek. A coaching segítségével is előkerülhetnek a stresszokozók. Ugyanakkor egy coach nem kutakodik mélységekben és inkább a jövőre fókuszál, mint a múltra.  A One Brain kineziológia viszont pontosan ott kezeli a problémát, ahol keletkezett. Természetesen igazán hatékony így együtt lenne. A kineziológia azonosítja és oldja a problémát a múltban, a coaching pedig segít a jövőbeni stratégiát kialakítani.Egyensúlyba kerül a fizikai testünk és a mentális állapotunk is.

Ehhez azonban el kell köteleződni a változás mellett és késznek is kell lenni rá.  Sokaktól hallom, hogy nem mennek kineziológushoz, mert túl megfoghatatlan a módszer, nem hisznek benne és félnek is, hogy olyan dolgok derülnek ki, amit maguknak sem akarnak bevallani. Valóban, ilyen esetben nem tud segíteni a kineziológus, sem a coach, sem más segítő szakember.

Viszont ha megvan a szándék, kutasd fel a neked legmegfelelőbb módszert, segítőt! Számolj le a stresszel, vedd fel a kesztyűt és a cipőt, mert a sport is bizonyítottan hatékony fegyver ellene.

 Gillich-Csikós Andrea

business coach, érzelmi akadálymentesítő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .