Személyes- ELTE coach képzés

Névtelen {Szerzői jog által védett saját tartalom. Szerző: Gillich-Csikós Andrea}

Sűrű volt az elmúlt két évem. Tanultam. Kineziológiát és coachingot.

A coaching felé- terelődtem. Egyre több olyan rendezvényre jutottam el, aminek a középpontjában a coaching állt. Keresgéltem a képzések között. Mondanom sem kell, hogy óriási a kínálat. Hosszabb-rövidebb kurzusok között lehet választani.

Nehezen döntöttem. Jó döntést akartam hozni. Majd mégis elengedtem ezt a dolgot és a sorsra?, szerencsére? bíztam magam. Úgy gondoltam, ha odaérek a tájékoztatóra, ahová az utolsó utáni pillanatban indultam el, akkor van dolgom azzal a képzéssel. Aztán, ha ott kell tanulnom, akkor el is fog indulni az adott kurzus.

Az ELTE akkor hirdetett először üzleti coach képzést.  Tetszett, mert 250 óra elméleti képzést-ami szakmai tárgyakat is tartalmazott a coaching elmélet és gyakorlat mellett- és 50 óra gyakorlatot foglalt magában. Igaz, mindezt 3 féléven keresztül, ami másfél év, szakdolgozattal, védéssel a végén. Odaértem, jelentkeztem, felvettek.

Eredetileg azt gondoltam, hogy csiszolom a kérdezéstechnikámat, amit felhasználok a kineziológia munkám során. Majd a gyakorlat ráébresztett, hogy én ebben komfortosan érzem magam. Tudok jó kérdéseket feltenni, hallgatni. Rengeteg kreativitást lehet belevinni a munkába. Ráadásul illeszkedik az általam legfontosabbnak tartott filozófiához, hogy a kliens az, aki legjobban ismeri a kérdésére a választ és a problémájára a megoldást. Coachként és kineziológusként is én csak segítek abban, hogy ezt a legkönnyebben megtalálja. Kísérem, támogatom, nem erőltetem rá a saját megoldásaimat.

Mit kaptam ettől a képzéstől?

Egy fantasztikus, támogató csapatot, akikre számíthatok. Tanultam saját magamról, megértettem a valódi empátiát, odafigyelést. Tudok jó kérdést feltenni és képes vagyok megvárni és meghallani a választ.  Megtapasztaltam, hogy a coaching nem csodaszer és nem segítség mindenkinek(ahogy a kineziológia és más egyéb módszer sem), hogy nem biztos az azonnali eredmény. Hogy erre is késznek és nyitottnak kell lenni.  Ugyanakkor olyan apró változásokat képes elindítani, ami segíti a klienst a továbblépésben. És ebben nagy szerepe van a coach személyiségének, hozzáállásának, hogy az apró sikert is képes legyen megláttatni és megünnepelni az ügyfelével. Csiszolódott a kitartásom, újra írnom kellet, amit nagyon élveztem. Megerősödött a hitem önmagamban. Elköteleződtem egy nagyszerű szakma és a folyamatos fejlődés iránt.

A tanultakat rögtön tudtam alkalmazni a napi munkám során is. A kineziológia One Brain ágában van egy olyan korrekció, ahol coach képességeimet remekül tudom kamatoztatni. Az oldásban nem szükséges mindent apró részletekig megbeszélni, ott a kliens számára leginkább megértést biztosító információkkal dolgozunk, izomteszteléssel, biofeedback-kel. Ugyanakkor ennek a korrekciónak a lényege a kliens beszéltetése.

A képzés véget ért, egy kapu bezárult, de nyílnak általa az újabb és újabb kapuk.

Hálás vagyok, a családomnak, hogy támogatott, a társaimnak és a barátaimnak, akik biztattak és végig segítettek és magamnak, hogy végigcsináltam.

Köszönöm tanáraimnak, Báthory Németh Andreánk, Peredi Ágnesnek, Dr. Mihály Andreának, Szvetelszky Zsuzsának, Kiss Orhideának és Szabó Attilának.

 

Gillich-Csikós Andrea

business coach, érzelmi akadálymentesítő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .