Játékok a coachingban- Spirit-A LélekTársas

Névtelen {Szerzői jog által védett saját tartalom. Szerző: Gillich-Csikós Andrea}

Ez a magyar fejlesztésű társasjáték sokoldalúan használható mind a life-, mind a business coaching területén. Használhatóak csak részei vagy az egész játék.

Mozgósítja a jobb agyféltekét, a kreativitást. Olyan belső értékekre irányítja a figyelmet, ami növeli az önbecsülést. Lehetőséget ad arra, hogy csapatok összekovácsolódjanak. Jobban tudjanak kommunikálni, megértsék, hogy hogyan tudják egymást segíteni a jobb együttműködés érdekében.

Hatékonysága abban rejlik, hogy jelentősen eltér a megszokottól nyelvezetében, feladataiban.

A játék haladhat, egy központi kérdés mentén pl. „Hogyan tudunk hatékonyabban együttműködni?” vagy, egy központi téma mentén, pl. csapaton belüli kommunikáció, ahol a játékosok az egyéni kérdésüket teszik fel ezen a témán belül.

A folyamatban a játékvezető szerepe facilitátori szerep. Feladata a folyamat mederben tartása, az idővel való gazdálkodás, hogy mindenki szóhoz jusson, elmondhassa a véleményét szabadon. Kérdéseivel előremozdítja a folyamatot. Biztosítja a résztvevők egyenlőségét és a játék szabályainak betartását.

Játszhatod egyedül vagy a csapatoddal. Csapat esetén 2-6 fő esetén hatékony. A játék hossza, ha egedül játszol két óra, ha csapattal, akkor négy óra.

Kereskedelmi forgalomban nem kapható, képzett játékvezetővel játszható.

A játék menetéről bővebben írtam ebben a bejegyzésben.

 

Gillich-Csikós Andrea

business coach, érzelmi akadálymentesítő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .